Dirigenten vår

440x300_ingress_dirigent_Mathias_Hole_2018

Mathias Hole er vår musikalske leder og dirigent.

Fra mandag 5. november 2018 overtok Mathias Hole som musikalsk leder og dirigent i Oppsal Janitsjar.

Mathias er en ekte Oslo-gutt, født i 1989, og vokste opp på Sagene. I dag bor han på Oppsal, med samboer og to barn. På Sagene startet han sin musikalske karriere som trombonist i Sagene Skoles Musikkorps, før han etter hvert gikk videre på musikklinja på Foss Videregående Skole. Deretter var det ett år på Toneheim Folkehøgskole på Hamar som stod på programmet.

Utdanningsløpet var ikke over med det, og på CV-en står det en mastergrad i Musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo og et kurs i ensembleledelse ved Norges Musikkhøyskole.

Mathias har jobbet som instruktør i skolekorps i tillegg til at han har spilt i flere storband som Sandvika Storband, Romsås Storband og The Norwegian Big Energy Ensemble, og rockebandet Norsk Råkk. I sistnevnte band har han har ansvaret for blåsearrangementene.

I dag er Mathias også musikalsk leder i Eidsvoll Storband og Romsås Storband, i tillegg til at han både spiller og komponerer aktivt rundt omkring. Blant annet har han vært med i bandene på både Sommeråpent, Stjernekamp og The Voice.

Oppsal Janitsjar er hans første erfaring og opplevelse med janitsjarkorps, så da er det jo fint at Oppsal Janitsjar ikke er som alle andre janitsjarer, men at vi ser på oss selv som et korps i gråsonen mellom korps og storband.