Om Korpsbattle

440x300_ingress_Om_Korpsbattle_2017

4. juni 2016 opptrådte for første gang tre av Oslos mest profilerte amatørkorps sammen!

Lørdag 4. juni 2016 inviterte vi for første gang Kampen og Sinsen til Korpsbattle. Arrangementet ble avholdt kl. 14.15 utenfor Nationaltheatret v/Musikkpaviljongen og var en del av Musikkfest Oslo. Vi fikk tildelt én time til å gjennomføre vår konsert, og det holdt akkurat med tid slik at alle tre korpsene fikk spilt fire låter hver. 

Korpsbattle har, så vidt vi vet, ikke funnet sted i Oslo før – og vi håpet konseptet ville engasjere både publikum og musikanter. Se invitasjon på Facebook.

For publikum er det kanskje ikke en kjent sak at Oslos janitsjarkorps ikke har det rekrutteringsgrunnlaget vi ønsker, men det er altså slik at om ikke rekruttering og grunnlaget for å drive skolekorps blir bedre, vil også de store voksenkorpsene i Oslo forsvinne etter hvert. Det synes vi er synd, og det burde også være synd for Oslo by som vil miste noe av sitt mangfold og sin identitet.

Vår hovedagenda er å underholde, men vi ønsker også å underholde for å vise bredden i korps-Oslo, gjøre oss enda bedre kjent og på sikt kunne øke rekrutteringsgrunnlaget til voksenkorpsene.

Derfor ville vi nå vise oss fram med en litt annen vri enn tidligere med et ønske om å tiltrekke oss enda flere musikanter og nytt publikum.

Korpsbattle 2016 ble en kjempesuksess og vi syntes det var veldig gøy å høre både Kampen og Sinsen (det rekker vi jo ikke 17. mai). Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra publikum. Noen av de kan du lese på vår Facebook-side.

Korpsbattle blir selvfølgelig gjennomført i vennskapelig og solidarisk ånd. Lørdag 17. juni 2017 blir Korpsbattle avholdt for 2. gang med de samme janitsjarkorpsene.

Vi battler og publikum er vinneren!

Her kan du lese mer om de forskjellige korpsene og hvor vi øver. (PDF)

Bilde_artikkel_Korpsbattle.jpg

Annonser