Bad Bramstedt

Logo Musikfest Bad Bramstedt 2023. Illustrasjon.

Bad Bramstedt - internasjonal musikkfest i Tyskland
Bad Bramstedt ligger i Nord-Tyskland, midt mellom Kiel og Hamburg. Oppsal har besøkt denne lille, tyske byen siden 1960-tallet og det var starten på den store internasjonale musikkfestivalen. Det var først Oppsal Skoles Musikkorps (OSM) som var her i 1962, senere utviklet dette seg til å bli en stor musikkfestival med øl-telt - og da passet det bedre for voksne musikanter å opprettholde kontakten med vårt vennekorps i Tyskland, B.T. Orchester Bad Bramstedt.

Hvert tredje år reiser vi med supportergjengen til denne lille kurbyen nord for Hamburg, og hele OJ gleder seg til denne, for oss, spesielle festivalen. OSM og OJ er deres eldste utenlandsforbindelse og vi er derfor hedret med vår egen gate - den heter Oppsal Strasse og det er vi stolte av!

Byen fylles av mat- og ølboder, gater blir sperret av og det er en helt spesiell stemning i Bad Bramstedt denne festivalhelgen, som neste gang avholdes i 2018. Under oppmarsjene skaper vi som regel stor oppsikt når vi kommer marsjerende til Dancing Queen eller Lady Marmalade, arrangert av vår tidligere dirigent Richard Johnsen.

Flere av medlemmene i OJ har knyttet nære vennskapsbånd til noen av innbyggerne i Bad Bramstedt og bor hos disse under hele oppholdet. Vi andre bor på hotell sentralt i byen.

Et av festivalens høydepunkter, er når vi spiller til dans i det store festteltet fredag kveld kl. 23.00, og det er noe verken vi eller vårt publikum vil gå glipp av. I 2015 og 2018 gjorde vi stor suksess med å ha med oss Christin Bastiansen på vokal, og selvfølgelig er Christin med oss også i år. Christin er sporty og synger også på tysk - Fliegerlied - til stor jubel og vill stemning på dansegulvet!

Vi gleder oss!

Våre konserter i Bad Bramstedt 2023:

  • Festteltet fredag kl. 23.00-01.00
  • Festteltet lørdag kl. 12.30-13.30
  • Søndag VR Bank-Bühne Musikmeile kl. 19-20

I tillegg er det to oppmarsjer:

  • Lørdag kl. 14-15 (oppmøte kl. 13.45)
  • Søndag kl. 14-15 (oppmøte kl. 13.40)


Kort resymé: For en stemning, for en tur, for en gjeng! Turen er dessverre over (for noen er det kanskje bra). Her kan du allikevel få en smakebit fra feststemningen og non-stop-spillejobb i teltet fredag kl. 23-01.